Skandinaviens ledande butik för tapeter och textilier

Vi hjälper dig med dom nya gardinerna

Färdigsydda eller specialsydda gardiner. Hos oss hittar du garanterat vad du söker

Hitta hit
Färg

Färg

Vi är återförsäljare för Farrow & Balls exklusiva sortiment... läs mer

Tyger

Tyger

Vi har ett av landets största sortiment av... läs mer

Gardiner

Gardiner

Specialsydda gardiner.I vår butik..läs mer

Gardiner Malmö

Vi hjälper dig med gardiner i Malmö

Tapetorama AB är framför allt kända för sitt unika sortiment av äldre och nytillverkade tapeter, men vad många inte vet är att vi också har ett utmärkt sortiment av tyger. Vi har också sömmerskor som är mycket duktiga och som gärna hjälper till att sy gardiner till ditt hem eller företag. Om du bor i Malmö med omnejd, kommer gärna hem till dig i ditt hem eller företag för att ta mått, för att på så vis kunna sy gardiner med bästa tänkbara utseende och kvalitet. Eftersom vi har ett så gediget sortiment av kvalitetstyger kan vi garantera att du kommer att bli nöjd med dina nya gardiner. Vi har tyger från till exempel Designers Guild, William Morris, Mulberry och många fler.

Olika typer av gardintyger

  • Siden – passar bra till gardiner eftersom de har en vacker glans och ger ett exklusivt intryck. Det är lämpligt att fodra gardinerna eftersom solljus gör tyget skört och sprött. Fodret i sig ger gardinerna ett än mer exklusiv känsla, eftersom det ger ett vackert fall till tyget och hindrar ljuset från att tränga igenom fibrerna. Sidentyger är generellt enfärgade även om mönstrade varianter förekommer.
  • Voile – Dessa tunna och eleganta tyger används ofta för att komplettera tyngre gardiner då de begränsar insynen utan att stänga ute dagsljuset. Givetvis fungerar de även på egen hand. Välj mellan enfärgade och mönstrade tyger.
  • Sammet – Sammet är i regel ett mycket slitstarkt material. Därtill ger det ett tungt och vackert fall, optimalt för elegant gardindesign. De flesta sammetstygerna vävs av bomull, men emellanåt även av siden och ull.

Tyger för offentliga miljöer

Om gardinerna ska hängas i en offentlig miljö bör man tänka på att det finns speciella krav på textilier i offentliga miljöer. Till exempel gäller detta brandsäkerhet och tvättbarhet. Vi har textilier som är märkta som lämpade att använda i offentliga miljöer.

Måttsydda hissgardiner och rullgardiner

Hos oss på Tapetorama AB finns ett brett sortiment av måttanpassade hissgardiner och rullgardiner, som på enklast möjliga sätt gör ditt hem en uppfräschad look med hjälp av nya gardiner. I butiken finns också mängder av tillbehör till gardiner i Malmö, bland annat gardinstänger och snörmakerier.

Besök butiken för att se vårt fulla sortiment


Hitta hit